fbpx

Deuren: tocht en kou vermijden met Low Step

U zit gezellig televisie te kijken. Plots valt het u op: het wordt koud in huis. De temperatuur lijkt snel te dalen als de verwarming even niet opstaat. Dan is er misschien sprake van een tochtprobleem. 

Meestal komt tocht binnen via kieren, gaten of slecht sluitende ramen en deuren. Bij deuren denken we dan vooral aan buitendeuren. Dat is vervelend, maar zeker niet onoverkomelijk.

De oplossing bij bestaande deuren: tochtafsluiter

Even met de hand voelen en u weet het … Komt de tocht binnen langs buitendeuren? We spreken dan over een ‘koudebrug’. Jammer, zeker als u niet meteen van plan bent nieuwe buitendeuren te kopen.

Gelukkig kunt u het probleem oplossen: plaats zelf een tochtafsluiter. U vindt ze in de meeste doe-het-zelfzaken en ze zijn gemakkelijk te installeren.

 

Nieuwe deuren: koudebrug vermijden door onderprofiel

Laat u nieuwe deuren met een onderprofiel plaatsen, dan vermijdt u voor eens en voor altijd de koudebrug. Doordat er zich een geïsoleerd profiel tussen de buitenafwerking en de vloeropbouw binnen bevindt, breekt u de koude. Zo voorkomt u tocht en ‘koude zones’. Weg met de kou!

 

Low Step voorkomt tocht langs deuren

Gaat u in de nabije toekomst voor de aankoop van een nieuwe voor- of achterdeur bij een renovatie? Of wilt u in een nieuwbouw meteen zeker zijn dat u geen last van tocht zult hebben?

Kies dan een deur met een sterke tochtafsluiter zoals ons Schüco Low Step profiel. Dit unieke profiel is thermisch onderbroken door middel van een minimaal onderprofiel. Het Schüco Low Step profiel stoort niet bij het binnen of buiten gaan, maar voorkomt wel dat er tocht onder uw deur doorsluipt.

Hebt u last van tocht in uw woning?

Denkt u eraan dat op te lossen door nieuwe buitendeuren te plaatsen?

Wij monteren onze deuren met het Schüco Low Step profiel, zodat het probleem van deuren en tocht in uw woning voorgoed van de baan is.