fbpx

Offertes voor ramen en deuren vergelijken: hoe doet u dat?

Voordat u offertes voor ramen en deuren kunt vergelijken, hebt u wat werk. Contacteer verschillende bedrijven en vraag naar hun prijzen voor de ramen en/of deuren voor uw nieuwbouwwoning of renovatieproject. Aan hun reactietijd kunt u meteen al merken hoe professioneel ze georganiseerd zijn. Hebt u een aantal offertes binnen? Dan is het tijd om te vergelijken.

Materiaal van offertes vergelijken: aluminium, hout of pvc

Elk materiaaltype heeft zijn sterktes. Aluminium is stevig en oogt strak, pvc is super isolerend en hout is ecologisch. Gaat u offertes voor ramen en deuren vergelijken, kijk dan goed of het over dezelfde materialen gaat. Aluminium is nu eenmaal duurder dan pvc. We vergelijken toch ook geen appelen met peren?

 

Check of in de offerte plaatsing inbegrepen is

Het buitenschrijnwerk plaatsen laat u het best door een vakman doen. Controleer daarom ook zeker of de plaatsing inbegrepen is in de prijs, zodat u de offertes correct kunt vergelijken. Zowel de plaatsing door een team van specialisten als het eventuele gebruik van gespecialiseerd plaatsingsmateriaal kan de uiteindelijke prijs behoorlijk beïnvloeden.

 

Offerte vergelijken: kleur bij pvc

Kiest u voor pvc ramen, dan heeft de kleur ook een invloed op de prijs. Gaat u voor ramen in een andere kleur dan wit, zowel binnen als buiten, dan zal dat de prijs verhogen. Hou daarom bij het vergelijken van offertes voor ramen in pvc de kleur goed in de gaten.

ramen en deuren offertes vergelijken

Glas: vergelijk de offerte dubbel én driedubbel

‘Last but not least’: de beglazing. Kiest u voor dubbel of driedubbel glas? Zonwerend of veiligheidsglas? Aan elke optie hangt een prijskaartje. Nogmaals: appelen met peren vergelijken is onzin. En hetzelfde geldt voor offertes voor ramen en deuren vergelijken. Daarom tot slot een goede raad. Er zijn zoveel verschillende soorten glas, dat het goed is om de offertes voor dat glas letterlijk dubbel en driedubbel te vergelijken. 

Nu is het aan u. Klik op de knop hieronder om ons een schitterende offerte te vragen voor uw ramen en deuren.