fbpx

Mijn VerbouwPremie voor ramen en deuren

Plaatste je nieuwe ramen in de laatste 24 maanden of plan je nieuwe ramen of deuren te installeren in de nabije toekomst? Woon je in Vlaanderen? Dan maak je misschien wel kans op een premie. 

 Vanaf 1 oktober

Waar je voor 1 juli premies voor ramen en deuren aan kon vragen bij Fluvius, zal je dit vanaf nu moeten doen via het online loket Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse Overheid. Dit kan vanaf 1 oktober snel en gemakkelijk online. Vraag je een premie aan tussen 1 oktober en 31 december 2022, dan mogen de facturen als overgangsmaatregel 27 maanden oud zijn.

 

Voor wie en welke gebouwen 

De premie geldt voor ramen en deuren in gebouwen die minstens 15 jaar oud zijn en gelegen zijn in het Vlaamse gewest. Elke eigenaar of investeerder in bestaande woningen en niet-woningen komt in aanmerking voor de premie voor hoogrendementsglas. Woon je in een appartement dan kan je ook als eigenaar genieten van de premie voor de hoogrendementsbeglazing. Bij de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw kan enkel de investeerder van het gebouw of de vereniging van mede-eigenaars de aanvraag doen. 

Voorwaarden

  • De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend aannemer zoals Deralux
  • Hoeveel de premie bedraagt is afhankelijk van het factuurbedrag en de inkomensgroep van de aanvrager. 
  • De Ug-waarde van het glas mag maximaal maximaal 1,0W/m²K bedragen. 
  • De U-waarde van nieuw geplaatste volle buitendeuren mag maximaal 2, m²K bedragen. 
  • Installaties van glas in een veranda komen niet in aanmerking. 
MijnVerbouwPremie ramen deuren