fbpx

De verschillen en gelijkenissen tussen PVC en aluminium

Als het gaat om het kiezen van ramen voor je huis, zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder aluminium en PVC ramen. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en nadelen. In deze blogpost bespreken we de gelijkenissen en verschillen tussen aluminium en PVC ramen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste ramen voor jouw huis.

GELIJKENISSEN

Onderhoud: Zowel aluminium als PVC ramen vereisen weinig tot geen onderhoud. Beide materialen zijn bestand tegen vocht, schimmel, rot en insecten.

Isolatie: Beide materialen bieden uitstekende thermische isolatie. Dit betekent dat ze de warmte binnen houden tijdens de winter en de warmte buiten houden tijdens de zomer.

Veiligheid: Zowel aluminium als PVC ramen zijn veilig. Ze zijn beide inbraakbestendig en bieden een goede bescherming tegen indringers.

Duurzaamheid: Beide materialen zijn duurzaam en gaan lang mee. Aluminium is bijzonder sterk en kan tientallen jaren meegaan zonder te vervormen of te verkleuren. PVC is bestand tegen corrosie en kan ook lang meegaan.

 

schüco pvc
schüco pvc ramen

VERSCHILLEN 

Prijs: PVC ramen zijn meestal goedkoper dan aluminium ramen. Dit komt omdat het productieproces van PVC minder complex is dan dat van aluminium. Als je op zoek bent naar goedkopere opties, dan zijn PVC ramen een goede keuze.

Gewicht: Aluminium ramen zijn zwaarder dan PVC ramen. Dit kan een voordeel zijn, omdat het gewicht kan helpen bij het stabiliseren van het raam en het verbeteren van de veiligheid.

Kleur: Aluminium ramen kunnen in verschillende kleuren worden geleverd. Het oppervlak kan worden gelakt wat een duurzame afwerking oplevert. PVC ramen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, hierbij wordt er gebruik gemaakt van een folie.

Onderhoud: Aluminium ramen vereisen meer onderhoud dan PVC ramen. Omdat aluminium gevoeliger is voor corrosie, moet het oppervlak worden gereinigd en regelmatig worden onderhouden.

 

ConCLUSIE

Beide materialen hebben hun eigen voordelen en nadelen en het hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget welk materiaal het beste is voor jouw huis. Als je op zoek bent naar een goedkope optie die weinig onderhoud vereist, dan zijn PVC ramen de beste keuze. Als je echter op zoek bent naar duurzaamheid en extra stabiliteit, dan zijn aluminium ramen de betere optie. Uiteindelijk is het belangrijk om te investeren in kwalitatieve ramen die passen bij je persoonlijke voorkeur en stijl en die een goede isolatie en veiligheid bieden.