fbpx

geluidsisolerend glas – Woon je naast een drukke straat en hindert het geluid? Deralux heeft de oplossing

Wonen naast een drukke straat kan erg hinderlijk zijn vanwege het lawaai dat verkeer veroorzaakt. Gelukkig is er een oplossing: geluidsisolerend glas. We bespreken wat geluidsisolerend glas is en welke mogelijkheden het biedt voor mensen die in een drukke straat wonen.

 

Wat is geluidsisolerend glas?

Geluidsisolerend glas, ook wel akoestisch glas genoemd, is een type glas dat speciaal is ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen. Het bestaat uit twee of meer glasplaten met een speciale geluidsisolerende laag ertussen. Deze laag kan bestaan uit lucht of een speciale geluidsisolerende folie. Hoe meer glasplaten er worden gebruikt en hoe dikker de tussenlaag is, hoe beter de isolerende werking.

 

geluidsisolerend glas

Mogelijkheden van geluidsisolerend glas

Verminderen van geluidsoverlast
Geluidsisolerend glas kan geluidsoverlast tot wel 50% verminderen in vergelijking met standaard enkel glas. Dit betekent dat je veel minder last zult hebben van het verkeer en ander lawaai van buitenaf.
Verhogen van de privacy
Naast het verminderen van geluidsoverlast kan geluidsisolerend glas ook de privacy van je huis vergroten. Het glas heeft namelijk een lage geluidsoverdracht en mensen van buitenaf kunnen minder goed naar binnen kijken.
Verhogen van de waarde van je huis
Het plaatsen van geluidsisolerend glas kan de waarde van je huis verhogen. Dit komt omdat het aangeeft dat je investeert in de kwaliteit van je huis en het leefcomfort van de bewoners.
Verbeteren van de isolatiewaarde
Geluidsisolerend glas heeft niet alleen een isolerende werking op het geluid, maar ook op de temperatuur. Het houdt de warmte beter binnen in de winter en buiten in de zomer, wat kan resulteren in een lagere energierekening.

 

ConCLUSIE

Geluidsisolerend glas biedt veel mogelijkheden voor mensen die in een drukke straat wonen. Het vermindert geluidsoverlast, vergroot de privacy, verhoogt de waarde van je huis en verbetert de isolatiewaarde. Er zijn verschillende soorten geluidsisolerend glas beschikbaar en het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Het kan een goede investering zijn om te investeren in geluidsisolerend glas om zo het leefcomfort van je huis te verbeteren en de waarde ervan te verhogen.